Koláč včelí bodnutí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Koláč včelí bodnutí
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | jelen |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 16787 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
150 g | Cukr třtinový |
3 kávová lžička | Cukr vanilka |
500 g | Linecké (křehké) těsto |
250 g | Mandle |
200 g | Máslo čerstvé |
5 polévková lžíce | Smetana 33% (šlehačka) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 65g |
---|---|
Cholesterol | 27,6mg |
Draslík | 196,2mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 6,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 23,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr třtinový, Mandle mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Linecké (křehké) těsto, Máslo čerstvé, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Koláč včelí bodnutí postup přípravy receptu:
1 | V rendlíku rozpustíme máslo a cukr, přidáme vanilkový cukr, mandlové lupínky, smetanu, za stálého míchání zahříváme při mírné teplotě. Hotovou směs necháme trochu vychladnout. |
2 | Tvarohové těsto vyválíme a položíme na vymazaný plech, navrch dáme připravenou směs. |
3 | Pečeme v předehřáté troubě na 200°C asi 20 - 25 minut, až je povrch hnědý a křupavý. |