Jednoduchý recept

Nedělní žemličky

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 16789
Kategorie: Sladké pečivo

Ingredience

500 g Linecké (křehké) těsto
2 polévková lžíce Mléko plnotučné
1 kávová lžička Povidla švestková
1 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 186 kcal
Kilojoule 778kJ
12% Sacharidy 44 g
1% Tuky 1 g
0% Sodík 1 mg
1% Bílkoviny 1 g

Nedělní žemličky postup přípravy receptu:

1

Z tvarohového těsta vyvoříme dlouhý váleček a rozkrájíme ho na stejně velké kousky, z nich uděláme kuličky.

2

Do každé uděláme ve středu důlek, do něj vložíme povidla nebo marmeládu dle chuti. Pak opět těsto nad důlkem uzavřeme.

3

Kuličky položíme na vymazaný plech a každou potřeme směsí žloutku a mléka.

4

Žemličky pečeme cca 15 minut v předehřáté troubě na 200°C, až jsou na povrchu pěkně zlaté.

5

Necháme trochu vychladnout a podáváme.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept