Jednoduchý recept

Šťavnatá hovězí pečeně

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 140 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 168
Kategorie: Maso

Ingredience

100 g Cibule
50 g Citrony
750 g Hovězí maso zadní
50 g Máslo čerstvé
50 g Mouka pšeničná hladká T 650
0,5 g Nové koření celé
0,5 g Pepř černý celý
50 g Protlak rajčatový
37,5 g Slanina vepřová
25 g Sůl
100 g Tuk
1 l Voda pitná
200 g Zelenina kořenová

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 271 kcal
Kilojoule 1 133kJ
2% Sacharidy 7 g
26% Tuky 19 g
53% Sodík 1 g
31% Bílkoviny 18 g

Šťavnatá hovězí pečeně postup přípravy receptu:

1

Maso nakrájíme na větší kusy, protkneme slaninou a osolíme. Potom maso opečeme v horkém tuku a vyjmeme.

2

Do tuku po opékání masa přidáme očištěnou, na plátky nakrájenou cibuli a zeleninu, osmažíme dozlatova, přidáme nové koření a celý pepř, rajčatový protlak a opláchnutý a na plátky nakrájený citron. Mírně podlijeme vodou.

3

Do základu vložíme opečené maso a pod poklicí je dusíme (pečeme) doměkka. Během pečení maso obracíme a přeléváme šťávou. Podle potřeby doléváme vodou.

4

Měkké maso vyjmeme, šťávu zahustíme světlou zásmažkou z másla a prosáté hladké mouky, rozředíme ji vodou a za občasného promíchání nejméně 20 minut vaříme.

5

Nakonec šťávu procedíme, dochutíme solí a ještě krátce povaříme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept