Bramborový salát s řepou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborový salát s řepou
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 1680 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
9 ks | Brambory vařené ve slupce |
380 g | Celer sterilovaný |
150 g | Červená řepa sterilovaná |
1 ks | Cibule |
3 kávová lžička | Cukr moučkový |
100 ml | Majolka |
1 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
1 ks | Paprika žlutá |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 48g |
---|---|
Cholesterol | 50,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 18g |
Vitamín A | 548,8mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 50,0mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené ve slupce, Celer sterilovaný, Červená řepa sterilovaná, Cibule, Cukr moučkový, Paprika žlutá, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Majolka, Ocet kvasný lihový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborový salát s řepou postup přípravy receptu:
1 | Uvařené brambory ve slupce oloupeme. |
2 | Celer a řepu vysypeme ze sklenic a necháme vykapat. Papriku a cibuli nakrájíme na malé kousky, přimícháme k řepě a celeru. Přidáme pokrájené brambory a vše promícháme. |
3 | Trochu osolíme, přidáme majolku a cukr rozmíchaný v octě. |
4 | Necháme hodinu odležet. |