Recept

Čokoládový krém s rumem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 5 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 16802

Ingredience

60 g Cukr krupice
100 g Máslo čerstvé
4 polévková lžíce Rum
100 ml Smetana 33% (šlehačka)
3 ks Vejce slepičí
100 g Čokoláda hořká

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 537 kcal
Kilojoule 2 245kJ
9% Sacharidy 32 g
55% Tuky 41 g
3% Sodík 67 mg
13% Bílkoviny 7 g

Čokoládový krém s rumem postup přípravy receptu:

1

Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu, přidáme máslo a mícháme, až se vše spojí na hladký krém.

2

Rendlík s čokoládou odstavíme, přimícháme rozšlehané žloutky s rumem a vše prošleháme. Necháme vychladnout.

3

Z bílků ušleháme sníh, postupně přisypeme 50 g cukru a šleháme, dokud nevznikne tuhý sníh. Ten opatrně smícháme s čokoládovou směsí, smetanu ušleháme a přidáme do ní zbytek cukru. Krém dáme do čtyř mističek, ozdobíme šlehačkou a čokoládovými hoblinkami.

4

Před podáváním necháme krém asi 25 minut vychladit.

Poznámka

Servírujeme studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept