Recept

Hovězí plátky na zázvoru

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 16805

Ingredience

150 g Cibule
600 g Hovězí maso zadní
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
80 g Slanina vepřová
1 dl Smetana 12% (konzumní)
1 kávová lžička Sůl
1 kávová lžička Zázvor mletý
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 339 kcal
Kilojoule 1 419kJ
2% Sacharidy 7 g
25% Tuky 19 g
22% Sodík 439 mg
64% Bílkoviny 36 g

Hovězí plátky na zázvoru postup přípravy receptu:

1

Omyté maso nakrájíme na tenké plátky (dva na porci), okraje nařízneme, maso naklepeme. Plátky osolíme a okořeníme zázvorem.

2

Slaninu pokrájíme na kostičky, rozškvaříme, vložíme maso a po obou stranách opečeme. Přidáme oloupanou, nastrouhanou cibuli a utřený česnek. Vše krátce osmahneme, podlijeme vodou (nebo vývarem), zvolna dusíme pod pokličkou do měkka.

3

Když je maso zcela měkké, vysmahneme šťávu na tuk, poprášíme moukou a podlijeme vodou. Přilijeme smetanu a povaříme.

4

Podáváme s rýží nebo s knedlíky.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept