Řecký hovězí guláš - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Řecký hovězí guláš
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 16808 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
100 g | Cibule |
200 g | Fazolové lusky zelené |
200 g | Hovězí maso zadní |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
200 g | Rajčata |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 58,0mg |
Draslík | 532,8mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 29,0mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Fazolové lusky zelené, Olej rostlinný, Paprika mletá sladká, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí maso zadní mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Řecký hovězí guláš postup přípravy receptu:
1 | Omyté maso nakrájíme na kousky a osolíme. |
2 | Na oleji zpěníme oloupanou, jemně nakrájenou cibuli, přisypeme papriku a vložíme maso. Krátce osmahneme, přidáme omytá, prolisovaná rajčata, vše zvolna dusíme. |
3 | K téměř měkkému masu přidáme omyté a očištěné fazolky a dusíme do měkka. |
4 | Podáváme s vařenými bramborami. |
Poznámka
Servírujeme teplé.