Hovězí maso v dušeném zelí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí maso v dušeném zelí
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 16809 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
40 g | Cibule |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
200 g | Hovězí maso zadní |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
20 g | Pažitka |
2 kávová lžička | Protlak rajčatový |
1 kávová lžička | Sůl |
600 g | Zelí hlávkové bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 58,0mg |
Draslík | 572,9mg |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 118,6mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citronová šťáva, Olej rostlinný, Pažitka, Sůl, Zelí hlávkové bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí maso zadní, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí maso v dušeném zelí postup přípravy receptu:
1 | Omyté maso nakrájíme na kousky, osolíme a podusíme ve vlastní šťávě. |
2 | V jiném kastrolu osmahneme na oleji oloupanou, jemně nakrájenou cibuli, přidáme omyté, nahrubo rozkrájené zelí, rajčatový protlak, sůl, pepř a kmín. Zalijeme vodou a dusíme, až zelí změkne. |
3 | Potom k zelí přidáme maso i se šťávou, necháme přejít varem. |
4 | Před podáváním přidáme do pokrmu citronovou šťávu a nakrájenou pažitku. |
Poznámka
Servírujeme teplé.