Játrová pečeně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Játrová pečeně
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 16812 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
60 g | Cibule |
1 špetka | Citronová kůra |
200 g | Játra hovězí |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
40 g | Rýže dušená |
0,5 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 502,3mg |
Draslík | 439,6mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,4mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citronová kůra, Játra hovězí, Olej rostlinný, Rýže dušená, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Játrová pečeně postup přípravy receptu:
1 | Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli zpěníme na polovině oleje. Přidáme očištěná, umletá játra, rýži, vejce, sůl, pepř a citronovou kůru. |
2 | Ze směsi vytvarujeme šišku a upečeme ji ve středně vyhřáté troubě. |
3 | Podáváme s hlávkovým salátem. |