Pstruh v těstíčku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pstruh v těstíčku
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 16814 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
20 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
3 polévková lžíce | Olej rostlinný |
200 g | Pstruh |
1 ks | Vejce slepičí |
0,5 dl | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 180,7mg |
Draslík | 421,6mg |
Vláknina | 656,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,0mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Olej rostlinný, Pstruh, Vejce slepičí, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pstruh v těstíčku postup přípravy receptu:
1 | Pstruhy opatrně vykostíme, omyjeme, maso nakrájíme na kousky silné asi 1 cm. |
2 | Smícháme mouku, vodu, sůl, víno, olej a žloutky, nakonec vmícháme ušlehaný sníh z bílků. V připraveném těstíčku obalíme kousky ryby a smažíme je v horkém oleji. |
3 | Před podáváním smaženého pstruha pokapeme citronovou šťávou. |
4 | Vhodnou přílohou jsou vařené brambory. |
Poznámka
Servírujeme teplé.