Jablková omeleta - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jablková omeleta
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 16818 |
Kategorie: | Sladké omelety |
Ingredience
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 polévková lžíce | Cukr moučkový |
300 g | Jablka |
1 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 špetka | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
15% Kalorie 298 kcal
Kilojoule 1 245kJ
8% Sacharidy 28 g
20% Tuky 15 g
14% Sodík 280 mg
27% Bílkoviny 15 g
Uhlovodany | 28g |
---|---|
Cholesterol | 490,7mg |
Draslík | 324,1mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,9mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Cukr moučkový, Jablka, Olej rostlinný, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Jablková omeleta postup přípravy receptu:
1 | V hrnku rozmícháme celá vejce, osolíme a vmícháme oloupaná, na jemné plátky nakrájená jablka. |
2 | Z těsta upečeme v pánvi na rozpáleném oleji omelety. Upravíme je na talíře, pokapeme citronovou šťávou a pocukrujeme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.