Ředkvičkový nákyp - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ředkvičkový nákyp
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 16821 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
40 g | Máslo čerstvé |
2 dl | Mléko odtučněné |
20 g | Pažitka |
400 g | Ředkvička |
1 ks | Rohlíky bílé |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 269,3mg |
Draslík | 573,3mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 35,4mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 24,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Pažitka, Ředkvička, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko odtučněné, Rohlíky bílé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ředkvičkový nákyp postup přípravy receptu:
1 | Vejce rozšleháme v mléce a mírně osolíme. Přidáme rohlík nakrájený na kostičky a omyté, na kolečka nakrájené ředkvičky. Vše zlehka promícháme. |
2 | Směs vložíme do máslem vymazané zapékací mísy, poklademe vločkami másla a posypeme nasekanou pažitkou. Pokrm zapečeme ve středně vyhřáté troubě. |
3 | Podáváme s okurkovým salátem. |