Fazolky jako chřest - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Fazolky jako chřest
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 16822 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
400 g | Fazolové lusky zelené |
10 g | Máslo nízkokalorické |
40 g | Strouhanka |
1 kávová lžička | Sůl |
20 g | Sýr Eidam cihla 30% |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 24g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 442,1mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 24,4mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Fazolové lusky zelené, Strouhanka, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo nízkokalorické, Sýr Eidam cihla 30% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Fazolky jako chřest postup přípravy receptu:
1 | Očištěné a omyté mladé fazolky uvaříme v osolené vodě doměkka. |
2 | Fazolky upravíme na talíře, posypeme nasucho opraženou strouhankou, pokapeme rozpuštěným máslem a posypeme nastrouhaným sýrem. |
3 | Podáváme s vařenými bramborami. |