Třešňový krém s tvarohem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 12 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Třešňový krém s tvarohem
Celkový čas: | 12 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 12 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 16825 |
Kategorie: | Krémy |
Ingredience
5 polévková lžíce | Cukr moučkový |
180 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
300 g | Třešně |
1 kávová lžička | Tresť vanilková |
200 g | Tvaroh jemný |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 49,5mg |
Draslík | 109,8mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1g |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Tresť vanilková mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Smetana 33% (šlehačka), Třešně, Tvaroh jemný mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Třešňový krém s tvarohem postup přípravy receptu:
1 | Smetanový tvaroh nebo nesolené žervé s cukrem rozmixujeme na kaši, pak smícháme smetanu s vanilkovou esencí a za stálého šlehání ji opatrně přidáváme k tvarohu, až vznikne pevná směs. |
2 | Třešně omyjeme a vypeckujeme, čtyři i se stopkami si ponecháme na ozdobu. Vypeckované třešně lehce zamícháme do krému. |
3 | Hotový krém dáme do misek nebo pohárů a každou porci ozdobíme třešní se stopkou. |
4 | Ihned podáváme nebo necháme v chladu na později. |
Poznámka
Třešně můžeme použít i kompotované.
Tvaroh jsem použila ve vaničce s 3,5%tuku. Dala jsem ale trochu méně smetany na šlehání. Někomu tučné dezerty nevadí, někdo si je dělá trochu light, to je na každém. Místo tresti půjde přidat místo obyčejného cukru trochu vanilkového.S trestí opatrně, spíš po kapkách a smetana se může klidně našlehat a pak spojit s tvarohem. Ale každopádně palec nahoru.