Základní recept na vanilkové flameri - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Základní recept na vanilkové flameri
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | jelito |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 16827 |
Kategorie: | Dezerty a moučníky |
Ingredience
1 ks | Citrony |
30 g | Cukr krupice |
0,5 l | Mléko plnotučné |
40 g | Solamyl |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Vanilkový lusk |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 73,8mg |
Draslík | 55,8mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 78,1mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,3mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 775,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Cukr krupice, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko plnotučné, Solamyl, Vanilkový lusk mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Základní recept na vanilkové flameri postup přípravy receptu:
1 | Z mléka odebereme 6 lžic na později, zbytek přivedeme k varu se solí, cukrem, kouskem citrónové kůry a polovinou vanilkového lusku i s dření. Potom kůru a lusk vyjmeme. |
2 | V 6 lžících mléka rozmícháme škrob a vmícháme ho do vroucího mléka. Krátce povaříme a odstavíme z plotny. |
3 | Vmícháme žloutek, z bílku ušleháme sníh a rovněž ho vmícháme do krému. Vzniklou hmotu nalijeme do formy na flameri vypláchnuté studenou vodou. Pokud nemáme formu, použijeme skleněnou misku. |
4 | Ve formě necháme flameri zcela vychladnout, pak je vyklopíme. |