Recept

Základní recept na vanilkové flameri

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (16%)
ID receptu: 16827
Kategorie: Dezerty a moučníky

Ingredience

1 ks Citrony
30 g Cukr krupice
0,5 l Mléko plnotučné
40 g Solamyl
1 špetka Sůl
1 ks Vanilkový lusk
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

8% Kalorie 165 kcal
Kilojoule 689kJ
7% Sacharidy 24 g
8% Tuky 6 g
4% Sodík 79 mg
11% Bílkoviny 6 g

Základní recept na vanilkové flameri postup přípravy receptu:

1

Z mléka odebereme 6 lžic na později, zbytek přivedeme k varu se solí, cukrem, kouskem citrónové kůry a polovinou vanilkového lusku i s dření. Potom kůru a lusk vyjmeme.

2

V 6 lžících mléka rozmícháme škrob a vmícháme ho do vroucího mléka. Krátce povaříme a odstavíme z plotny.

3

Vmícháme žloutek, z bílku ušleháme sníh a rovněž ho vmícháme do krému. Vzniklou hmotu nalijeme do formy na flameri vypláchnuté studenou vodou. Pokud nemáme formu, použijeme skleněnou misku.

4

Ve formě necháme flameri zcela vychladnout, pak je vyklopíme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept