Jogurtový krém - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 13 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jogurtový krém
Celkový čas: | 13 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 12 minut |
Doba vaření: | 1 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 16829 |
Kategorie: | Krémy |
Ingredience
1 ks | Citrony |
80 g | Cukr krupice |
3 kávová lžička | Cukr vanilka |
400 g | Jogurt bílý |
1 ks | Limetka |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
4 polévková lžíce | Voda pitná |
100 g | Želatina |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 35g |
---|---|
Cholesterol | 198,1mg |
Draslík | 231,1mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 25,2mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Cukr krupice, Jogurt bílý, Limetka, Vaječný žloutek slepičí, Voda pitná, Želatina mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jogurtový krém postup přípravy receptu:
1 | Plátky bílé želatiny necháme 6 minut bobtnat ve studené vodě, pak ji vymačkáme. |
2 | Žloutky utřeme s cukry do pěny, přidáme jogurt, vymačkanou šťávu z limetky a citronu a kůru z limetky. |
3 | Vodu zahřejeme a necháme v ní rozpustit želatinu, vmícháme do ní jogurtový krém a necháme ho asi 20 minut v lednici, až dobře ztuhne. Dáme do misek a podáváme. |