Ovocný tvarohový krém - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 12 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ovocný tvarohový krém
Celkový čas: | 12 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 12 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | jelito |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 16830 |
Kategorie: | Krémy |
Ingredience
0,5 ks | Citrony |
2 polévková lžíce | Cukr krupice |
2 polévková lžíce | Cukr vanilka |
250 g | Hroznové víno |
2 polévková lžíce | Likér Grand Marnier |
3 ks | Pomeranče |
0,5 kávová lžička | Pomerančová kůra |
400 g | Tvaroh měkký - nízkotučný |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
100 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 51g |
---|---|
Cholesterol | 208,0mg |
Draslík | 545,5mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 97,1mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Cukr krupice, Hroznové víno, Pomeranče, Pomerančová kůra, Tvaroh měkký - nízkotučný, Vaječný žloutek slepičí, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Likér Grand Marnier mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ovocný tvarohový krém postup přípravy receptu:
1 | Dva pomeranče oloupeme, odstraníme bílá vlákna a rozdělíme na dílky. Z posledního pomeranče a z citrónu vymačkáme šťávu. |
2 | Tvaroh smícháme se žloutky, smetanou, šťávami, likérem, pomerančovou kůrou a cukry. |
3 | Upravíme na čtyři misky nebo talířky, ozdobíme dílky pomeranče, kuličkami modrého vína a ihned podáváme. |