Ostružinová pochoutka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 17 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ostružinová pochoutka
Celkový čas: | 17 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 12 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | jelito |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 16831 |
Kategorie: | Ovocné dezerty |
Ingredience
2 plátek | Chléb toastový pšeničný tmavý |
70 g | Čokoláda hořká |
4 polévková lžíce | Cukr krupice |
2 kávová lžička | Cukr vanilka |
3 polévková lžíce | Likér ostružinový |
400 g | Ostružiny |
100 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
250 g | Tvaroh jemný |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 39g |
---|---|
Cholesterol | 28,9mg |
Draslík | 260,1mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 222,8mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,0mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Čokoláda hořká, Cukr krupice, Ostružiny mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chléb toastový pšeničný tmavý, Cukr vanilka, Likér ostružinový, Smetana 33% (šlehačka), Tvaroh jemný mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ostružinová pochoutka postup přípravy receptu:
1 | Ostružiny omyjeme, necháme okapat a dáme do misky. Posypeme 1-2 lžícemi cukru a pokapeme ostružinovým likérem. |
2 | Černý chléb opečeme a nastrouháme. Smetanu ušleháme na tuhou šlehačku a promícháme ji s tvarohem, zbylým cukrem a vanilkovým cukrem. |
3 | Nastrouhané plátky chléba smícháme se 3/4 nastrouhané čokolády. |
4 | Do čtyř vysokých sklenic střídavě vrstvíme tvarohový krém, ostružiny a čokoládový chléb. Povrch ozdobíme zbylou čokoládou. |