Recept

Tvarohový flan s exotickým ovocem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 15 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 5 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 16832
Kategorie: Ovocné dezerty

Ingredience

1 polévková lžíce Citronová šťáva
1 ks Karambola
8 ks Kumkvát
3 polévková lžíce Likér pomerančový
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Máta
2 polévková lžíce Med včelí
8 polévková lžíce Mléko plnotučné
0,3 l Pomerančová šťáva
400 g Tvaroh tučný
2 špetka Vanilkový lusk
4 plátek Želatina

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 350 kcal
Kilojoule 1 463kJ
8% Sacharidy 30 g
25% Tuky 19 g
0% Sodík 9 mg
27% Bílkoviny 15 g

Tvarohový flan s exotickým ovocem postup přípravy receptu:

1

Plátky bílé želatiny namočíme asi na 6 minut do studené vody, potom ji vymačkáme.

2

Tvaroh smícháme s medem nebo javorovým sirupem. Mléko zahřejeme, rozpustíme v něm želatinu a vmícháme ho do tvarohu, který ochutíme dření z vanilkového lusku a citrónovou šťávou.

3

Čtyři formičky nebo šálky vypláchneme studenou vodou, natlačíme do nich tvaroh a dáme je na 30 minut do lednice.

4

V rendlíku necháme přejít varem máslo s pomerančovou šťávou. Odstavíme a vmícháme pomerančový likér.

5

Kumquaty a karambolu omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky.

6

Formičky s flanem krátce ponoříme do horké vody a vyklopíme do středu dezertního talířku. Okolo něj dáme ovoce, ozdobíme lístky máty a přelijeme pomerančovou omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept