Tvarohový flan s exotickým ovocem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tvarohový flan s exotickým ovocem
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 16832 |
Kategorie: | Ovocné dezerty |
Ingredience
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 ks | Karambola |
8 ks | Kumkvát |
3 polévková lžíce | Likér pomerančový |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Máta |
2 polévková lžíce | Med včelí |
8 polévková lžíce | Mléko plnotučné |
0,3 l | Pomerančová šťáva |
400 g | Tvaroh tučný |
2 špetka | Vanilkový lusk |
4 plátek | Želatina |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 26g |
---|---|
Cholesterol | 52,3mg |
Draslík | 253,9mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 308,3mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 60,7mg |
Vitamín E | 28,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 386,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Karambola, Kumkvát, Máta, Med včelí, Pomerančová šťáva, Želatina mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Likér pomerančový, Máslo čerstvé, Mléko plnotučné, Tvaroh tučný, Vanilkový lusk mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tvarohový flan s exotickým ovocem postup přípravy receptu:
1 | Plátky bílé želatiny namočíme asi na 6 minut do studené vody, potom ji vymačkáme. |
2 | Tvaroh smícháme s medem nebo javorovým sirupem. Mléko zahřejeme, rozpustíme v něm želatinu a vmícháme ho do tvarohu, který ochutíme dření z vanilkového lusku a citrónovou šťávou. |
3 | Čtyři formičky nebo šálky vypláchneme studenou vodou, natlačíme do nich tvaroh a dáme je na 30 minut do lednice. |
4 | V rendlíku necháme přejít varem máslo s pomerančovou šťávou. Odstavíme a vmícháme pomerančový likér. |
5 | Kumquaty a karambolu omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky. |
6 | Formičky s flanem krátce ponoříme do horké vody a vyklopíme do středu dezertního talířku. Okolo něj dáme ovoce, ozdobíme lístky máty a přelijeme pomerančovou omáčkou. |