Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 12 minut
Doba vaření: 33 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 16836
Kategorie: Buchty

Ingredience

80 g Cukr krupice
2 kávová lžička Cukr vanilka
10 g Mandle
70 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
2 polévková lžíce Slivovice
100 ml Smetana 33% (šlehačka)
1 polévková lžíce Solamyl
500 g Třešně
2 ks Vaječný žloutek slepičí
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 455 kcal
Kilojoule 1 904kJ
10% Sacharidy 36 g
42% Tuky 31 g
3% Sodík 57 mg
14% Bílkoviny 8 g

Clafoutis postup přípravy receptu:

1

Mražené vypeckované třešně necháme trochu roztát.

2

Vejce a žloutky utřeme s cukrem a vanilkovým cukrem do pěny. Přidáme 60 g změklého másla. Postupně vmícháme mouku, 10 g mletých mandlí, škrob a smetanu.

3

Zbytkem másla vymažeme keramickou formu na koláč. Dáme do ní třešně a ochutíme je višňovicí. Pak přelijeme třešně vaječným krémem a posypeme mandlovými lupínky.

4

Formu dáme do předehřáté trouby na 200°C a pečeme 30 minut. Pokud začnou mandle příliš hnědnout, zakryjeme formu alobalem.

5

Hotový clafoutis můžeme podávat přímo ve formě, horký nebo studený.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept