Tvarohové lívanečky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 26 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tvarohové lívanečky
Celkový čas: | 26 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 16 minut |
Autor: | jelen |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 16837 |
Kategorie: | Lívance, placičky |
Ingredience
2 špetka | Citronová kůra |
40 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Med včelí |
100 g | Mouka pšeničná celozrnná |
50 ml | Olej slunečnicový |
1 špetka | Sůl |
2 špetka | Tresť vanilková |
400 g | Tvaroh jemný |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 134,7mg |
Draslík | 45,2mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,0mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Med včelí, Olej slunečnicový, Sůl, Tresť vanilková, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná celozrnná, Tvaroh jemný mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tvarohové lívanečky postup přípravy receptu:
1 | Máslo a med utřeme do pěny, postupně přidáváme vejce, nastrouhanou citrónovou kůru, vanilku a sůl. Nakonec vmícháme celozrnnou mouku a tvaroh. |
2 | Ve větší pánvi rozpálíme olej a pečeme lívanečky, z každé strany asi 4 minuty. |
3 | Hotové lívanečky dáme na talíře a ihned podáváme. |
Poznámka
Jako přílohu můžeme podávat ovocný salát.