Nákyp z ovesných vloček se zabaione - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Nákyp z ovesných vloček se zabaione
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | jelen |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 16839 |
Kategorie: | Nákypy |
Ingredience
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
0,5 ks | Citrony |
50 g | Cukr moučkový |
130 g | Cukr třtinový |
2 polévková lžíce | Cukr vanilka |
130 g | Máslo čerstvé |
50 g | Ořechy lískové |
130 g | Ovesné vločky |
5 polévková lžíce | Slivovice |
1 špetka | Sůl |
300 g | Třešně |
250 g | Tvaroh jemný |
6 ks | Vejce slepičí |
3 polévková lžíce | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 56g |
---|---|
Cholesterol | 273,0mg |
Draslík | 346,7mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 846,8mg |
Vitamín E | 2,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 36,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Citrony, Cukr moučkový, Cukr třtinový, Ořechy lískové, Ovesné vločky, Sůl, Vejce slepičí, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Máslo čerstvé, Slivovice, Třešně, Tvaroh jemný mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Nákyp z ovesných vloček se zabaione postup přípravy receptu:
1 | Z citrónu nastrouháme kůru a vymačkáme šťávu. Máslo s hnědým cukrem utřeme do pěny a postupně vmícháme tři žloutky, pak přidáme citrónovou kůru a šťávu, vanilkový cukr, tvaroh, smetanu, ovesné vločky a 50 g nastrouhaných oříšků. Opatrně přimícháme vypeckované třešně. Ze tří bílků ušleháme pevný sníh a přimícháme ho do těsta. |
2 | Nákypovou formu vymažeme máslem a vysypeme zbytkem oříšků. Hmotu dáme do formy a pečeme v předehřáté troubě na 200°C asi 30 minut. |
3 | Zbylá vejce ušleháme ve vodní lázni se solí, cukrem, višňovkou a citrónovou šťávou, až vznikne hustý krém. |
4 | Hotový nákyp podáváme ještě horký ve formě. Krém zabaione k němu servírujeme zvlášť. |