Broskve a maliny s drobenkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Broskve a maliny s drobenkou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 16840 |
Kategorie: | Ovocné dezerty |
Ingredience
4 ks | Broskve |
100 g | Cukr krupice |
100 ml | Jogurt bílý |
130 g | Maliny |
4 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
150 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Muškátový oříšek |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 47g |
---|---|
Cholesterol | 27,6mg |
Draslík | 434,5mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 20,5mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 23,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Broskve, Cukr krupice, Jogurt bílý, Maliny, Muškátový oříšek mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Broskve a maliny s drobenkou postup přípravy receptu:
1 | Broskve omyjeme, osušíme, rozpůlíme a vyjmeme pecky, pak je nakrájíme na tenké plátky. Rozložíme je do zapékací mísy o velikosti 25x15 cm. |
2 | Maliny propláchneme, necháme okapat a dáme na broskve. |
3 | Smícháme mouku, cukr a muškátový oříšek. Do směsi zapracujeme máslo, až vznikne jemná drobenka, kterou nasypeme na ovoce. |
4 | Pečeme v předehřáté troubě na 190°C asi 25 minut, až je drobenka zlatavá. Podáváme horké s jogurtem, zakysanou smetanou nebo vanilkovou zmrzlinou. |