Hlávkový salát s brynzou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hlávkový salát s brynzou
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 16841 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
100 g | Chléb celozrnný pšeničný |
60 g | Cibule |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 špetka | Paprika mletá sladká |
400 g | Salát hlávkový |
1 špetka | Sůl |
100 g | Sýr Brynza |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 24g |
---|---|
Cholesterol | 245,3mg |
Draslík | 251,9mg |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,8mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chléb celozrnný pšeničný, Cibule, Citronová šťáva, Paprika mletá sladká, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Salát hlávkový, Sýr Brynza mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hlávkový salát s brynzou postup přípravy receptu:
1 | Omytý salát nakrájíme na nudličky nebo natrháme na kousky a pokapeme citronovou šťávou. Přidáme oloupanou, jemně nasekanou cibuli a nastrouhanou brynzu. Vše zlehka promícháme a necháme asi 30 minut odležet v chladničce. |
2 | Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a nakrájíme na dílky. Osolíme a žloutek posypeme mletou paprikou. |
3 | Salát ozdobíme připravenými vejci a podáváme s tmavým chlebem. |