Kedlubny s vejci - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kedlubny s vejci
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 16842 |
Ingredience
20 g | Cibule |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
200 g | Kedlubna |
1 špetka | Kmín celý |
20 g | Máslo čerstvé |
0,5 kávová lžička | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 491,7mg |
Draslík | 362,9mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,8mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Cukr krupice, Kedlubna, Kmín celý, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kedlubny s vejci postup přípravy receptu:
1 | Kedlubny oloupeme a nahrubo nastrouháme. |
2 | Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli zpěníme na másle, přidáme kedlubny, osolíme, okmínujeme, osladíme a dusíme doměkka. Podle potřeby mírně podlijeme vodou. |
3 | Po vydušení šťávy zalijeme měkké kedlubny rozšlehanými vejci, která necháme ztuhnout. |
4 | Pokrm podáváme posypaný nasekanými kedlubnovými lístky. |