Zapékané filé s houbami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapékané filé s houbami
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 16845 |
Ingredience
200 g | Brambory vařené |
2 stroužek | Česnek |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
300 g | Filé z aljašské tresky |
100 g | Houby čerstvé |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 dl | Mléko polotučné |
1 polévková lžíce | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
100 g | Rajčata |
1 kávová lžička | Sůl |
20 g | Sýr Eidam cihla 30% |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 27g |
---|---|
Cholesterol | 334,3mg |
Draslík | 802,0mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 20,3mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 27,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené, Česnek, Citronová šťáva, Pažitka, Rajčata, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Filé z aljašské tresky, Houby čerstvé, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Pepř černý mletý, Sýr Eidam cihla 30% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapékané filé s houbami postup přípravy receptu:
1 | Do vymazané zapékací mísy urovnáme vařené brambory nakrájené na plátky, osolíme je a opepříme. Přidáme porce filé povařené v osolené vodě a nakonec podušené, nadrobno nakrájené houby s utřeným česnekem. |
2 | Mléko rozmícháme s vejci a nastrouhaným sýrem. Směsí zalijeme pokrm a zapečeme ve středně vyhřáté troubě. |
3 | Na talíři obložíme filé plátky omytých rajčat a ozdobíme pažitkou. Podle chuti pokapeme citronovou šťávou. |