Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 16848

Ingredience

10 g Cukr krupice
20 g Droždí
2 dl Mléko polotučné
500 g Mouka pšeničná hladká T 650
50 g Mák mletý
100 g Máslo čerstvé
1 kávová lžička Sůl
1 polévková lžíce Tuk
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 318 kcal
Kilojoule 1 330kJ
11% Sacharidy 40 g
18% Tuky 13 g
8% Sodík 168 mg
17% Bílkoviny 9 g

Vdolky s mákem postup přípravy receptu:

1

V části vlažného mléka rozmícháme droždí s cukrem, přidáme trochu hladké mouky a promícháme. Na teplém místě necháme vykynout kvásek. Do zbylé mouky přidáme 1 vejce, vlažné mléko, rozpuštěné máslo, sůl a vykynutý kvásek. Vše promícháme a vypracujeme těsto.

2

Z vykynutého těsta tvarujeme na pomoučeném válu malé bochánky a necháme je znovu vykynout. Potom je urovnáme na tukem vymazaný plech, potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme mletým mákem smíchaným se solí.

3

Vdolky pečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatova.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept