Vdolky s mákem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vdolky s mákem
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 16848 |
Kategorie: | Koblihy, vdolky |
Ingredience
10 g | Cukr krupice |
20 g | Droždí |
50 g | Mák mletý |
100 g | Máslo čerstvé |
2 dl | Mléko polotučné |
500 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 kávová lžička | Sůl |
1 polévková lžíce | Tuk |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 63,6mg |
Draslík | 103,5mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Droždí, Sůl, Tuk, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mák mletý, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vdolky s mákem postup přípravy receptu:
1 | V části vlažného mléka rozmícháme droždí s cukrem, přidáme trochu hladké mouky a promícháme. Na teplém místě necháme vykynout kvásek. Do zbylé mouky přidáme 1 vejce, vlažné mléko, rozpuštěné máslo, sůl a vykynutý kvásek. Vše promícháme a vypracujeme těsto. |
2 | Z vykynutého těsta tvarujeme na pomoučeném válu malé bochánky a necháme je znovu vykynout. Potom je urovnáme na tukem vymazaný plech, potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme mletým mákem smíchaným se solí. |
3 | Vdolky pečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatova. |