Recept

Polévka drůbková bílá

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 1685
Kategorie: Zahuštěné polévky

Ingredience

0,3 ks Celer bulvový
1 ks Cibule
1 ks Kachní drůbky
1 ks Květák
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 dl Mléko polotučné
1,5 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 ks Mrkev kořen
1 špetka Muškátový oříšek
1 ks Petržel kořen
1 ks Petržel - nať
1 kávová lžička Sůl
1 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

8% Kalorie 165 kcal
Kilojoule 690kJ
5% Sacharidy 16 g
86% Tuky 64 g
12% Sodík 236 mg
22% Bílkoviny 12 g

Polévka drůbková bílá postup přípravy receptu:

1

Omyté a očištěné drůbky překrojíme v kloubech a dáme je vařit do osolené vody i se zeleninou a cibulí. Uvařené drůbky vyndáme.

2

Z mouky a másla uděláme jíšku, kterou pak vlijeme do vývaru, řádně rozmícháme a necháme vařit 2O min.

3

Maso z kostí mezitím obereme a nakrájíme na tenké plátky. Pokrájené maso vložíme zpět do polévky, přidáme zvlášť uvařený na růžičky rozebraný květák.

4

Přilijeme rozkvedlaný žloutek v mléce, přisypeme špetku muškátového květu a nasekanou petrželovou nať.

5

Polévku odstavíme, aby se žloutek nezdrcnul.

Poznámka

Drůbky bez jater.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept