Polévka drůbková bílá - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka drůbková bílá
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 1685 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
0,3 ks | Celer bulvový |
1 ks | Cibule |
1 ks | Kachní drůbky |
1 ks | Květák |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 dl | Mléko polotučné |
1,5 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 ks | Mrkev kořen |
1 špetka | Muškátový oříšek |
1 ks | Petržel kořen |
1 ks | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 67,4mg |
Draslík | 711,5mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 115,6mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Cibule, Květák, Muškátový oříšek, Petržel kořen, Sůl, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kachní drůbky, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Mrkev kořen, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka drůbková bílá postup přípravy receptu:
1 | Omyté a očištěné drůbky překrojíme v kloubech a dáme je vařit do osolené vody i se zeleninou a cibulí. Uvařené drůbky vyndáme. |
2 | Z mouky a másla uděláme jíšku, kterou pak vlijeme do vývaru, řádně rozmícháme a necháme vařit 2O min. |
3 | Maso z kostí mezitím obereme a nakrájíme na tenké plátky. Pokrájené maso vložíme zpět do polévky, přidáme zvlášť uvařený na růžičky rozebraný květák. |
4 | Přilijeme rozkvedlaný žloutek v mléce, přisypeme špetku muškátového květu a nasekanou petrželovou nať. |
5 | Polévku odstavíme, aby se žloutek nezdrcnul. |
Poznámka
Drůbky bez jater.