Celerový salát s červenou řepou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Celerový salát s červenou řepou
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 16852 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
300 g | Celer bulvový |
300 g | Červená řepa sterilovaná |
2 stroužek | Česnek |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
2 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 334,4mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,3mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Červená řepa sterilovaná, Česnek, Citronová šťáva, Olej rostlinný, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ocet kvasný lihový, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Celerový salát s červenou řepou postup přípravy receptu:
1 | Sterilovanou řepu nakrájenou na kostičky promícháme se zálivkou z oleje, octa, utřeného česneku a nasekané petrželky. Urovnáme na plochou mísu. |
2 | Oloupaný celer nakrájíme na tenké nudličky a promícháme se zálivkou z oleje, soli a citronové šťávy. Těsně před podáváním upravíme celer na červenou řepu. |