Pikantní smažený sýr - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pikantní smažený sýr
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 16853 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
100 ml | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
4 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
2 polévková lžíce | Strouhanka |
8 plátek | Sýr Gouda 45% |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 125,0mg |
Draslík | 46,9mg |
Vláknina | 326,0mg |
Vitamín A | 152,5mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 2,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej rostlinný, Strouhanka, Sýr Gouda 45%, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pikantní smažený sýr postup přípravy receptu:
1 | Rajčatový protlak opepříme a smícháme s vejci. |
2 | 8 plátků goudy (asi 1cm silných) slabě posypeme moukou a po obou stranách potřeme připravenou směsí. Každý plátek obalíme ve strouhance, vložíme do rozpáleného oleje a smažíme dozlatova. |
3 | Ihned podáváme. |