Sázená vejce s drůbežími játry - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sázená vejce s drůbežími játry
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | pepa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 16854 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
1 ks | Cibule |
200 g | Játra drůbeží |
1 polévková lžíce | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
80 g | Slanina vepřová |
1 kávová lžička | Sůl |
8 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 504,3mg |
Draslík | 358,4mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,8mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Pažitka, Slanina vepřová, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Játra drůbeží, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sázená vejce s drůbežími játry postup přípravy receptu:
1 | Očištěná a omytá játra nakrájíme na plátky. Na kostičky nakrájenou slaninu rozškvaříme a plátky jater na ní zprudka opečeme. Přidáme oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli, lehce osmahneme a vše opepříme. |
2 | Játra rozdělíme na čtyři porce a vždy na jednu porci rozklepneme dvě vejce a necháme pod pokličkou ztuhnout. Vejce osolíme až před podáváním a ozdobíme je nasekanou pažitkou. |