Recept

Sázená vejce s drůbežími játry

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 16854
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

1 ks Cibule
200 g Játra drůbeží
1 polévková lžíce Pažitka
1 špetka Pepř černý mletý
80 g Slanina vepřová
1 kávová lžička Sůl
8 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 337 kcal
Kilojoule 1 408kJ
1% Sacharidy 5 g
31% Tuky 23 g
30% Sodík 594 mg
47% Bílkoviny 27 g

Sázená vejce s drůbežími játry postup přípravy receptu:

1

Očištěná a omytá játra nakrájíme na plátky. Na kostičky nakrájenou slaninu rozškvaříme a plátky jater na ní zprudka opečeme. Přidáme oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli, lehce osmahneme a vše opepříme.

2

Játra rozdělíme na čtyři porce a vždy na jednu porci rozklepneme dvě vejce a necháme pod pokličkou ztuhnout. Vejce osolíme až před podáváním a ozdobíme je nasekanou pažitkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept