Pečený kapr s ementálem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečený kapr s ementálem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 16855 |
Ingredience
100 g | Anglická slanina |
600 g | Kapr obecný |
50 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
100 ml | Olej rostlinný |
1 kávová lžička | Sůl |
60 g | Sýr Ementál (Primátor) |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 278,1mg |
---|---|
Cholesterol | 190,8mg |
Draslík | 571,0mg |
Vláknina | 787,5mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,4mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Kapr obecný, Olej rostlinný, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Sýr Ementál (Primátor) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pečený kapr s ementálem postup přípravy receptu:
1 | Porce kapra vykostíme, kůži stáhneme a maso omyjeme, osušíme a osolíme. |
2 | Vždy mezi dva kousky ryby vložíme plátek ementálu. Každou porci zabalíme do plátku anglické slaniny a sepneme párátkem. Obalíme v hladké mouce, namočíme v rozkvedlaném vejci a zvolna pečeme v rozpáleném oleji po obou stranách asi 10 minut. |
3 | Podáváme s plátkem citronu a vařenými bramborami. |