Uherské ledvinky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Uherské ledvinky
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 16856 |
Ingredience
1 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
30 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 špetka | Pepř černý mletý |
50 g | Slanina vepřová |
200 ml | Smetana 12% (konzumní) |
1 kávová lžička | Sůl |
800 g | Vepřové ledvinky |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 675,5mg |
Draslík | 531,4mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 533,6mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 30,1mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 68,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citronová šťáva, Paprika mletá sladká, Slanina vepřová, Sůl, Vepřové ledvinky mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Uherské ledvinky postup přípravy receptu:
1 | Očištěné a omyté ledvinky nakrájíme na tenké plátky. |
2 | Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli osmažíme na másle dorůžova, zaprášíme mletou paprikou, přidáme lžičku hladké mouky a zalijeme smetanou. |
3 | Na kostičky nakrájenou slaninu rozškvaříme a přidáme plátky ledvinek, zprudka je osmahneme, osolíme, opepříme a přelijeme připravenou smetanovou šťávou. Osolíme a ochutíme citronovou šťávou. Vše jen krátce podusíme. |
4 | Podáváme s rýží. |