Jednoduchý recept

Kuře s citronovou šťávou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 95 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 1686
Kategorie: Maso

Ingredience

1 polévková lžíce Bazalka
1 ks Bobkový list
2 ks Celer bulvový
1 ks Cibule
2 ks Citrony
1 špetka Cukr krupice
1200 g Kuře
2 polévková lžíce Margarín
2 ks Mrkev kořen
2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
1 špetka Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 798 kcal
Kilojoule 3 340kJ
6% Sacharidy 20 g
71% Tuky 53 g
31% Sodík 625 mg
105% Bílkoviny 59 g

Kuře s citronovou šťávou postup přípravy receptu:

1

Kuře nejprve naporcujeme na 8 částí a odstraníme kůži. Ve velké pánvi rozpálíme olej a margarín, přidáme kuře a orestujeme ze všech stran dohněda. Poté kuře vyjmeme a vložíme do mísy.

2

Do šťávy přidáme na nudličky nakrájenou mrkev a celer a kousky cibule a zeleninu restujeme dokud nezměkne, cca 3minuty, nesmí nám však zhnědnout. Přidáme bobkový list, nadrobno nakrájenou bazalku, citronovou kůru a šťávu, 150ml vody, osolíme, opepříme a dobře promícháme. Necháme cca 3minuty vařit.

3

Kuře vložíme zpět do pánve a směs přivedeme k varu, necháme na mírném ohni asi 40minut dusit, dokud maso není hotové.

4

Bobkový list vyjmeme, omáčku můžeme dochutit cukrem a podáváme tak, že maso přelijeme omáčkou a dozdobíme plátky citronu.

5

Vhodnou přílohou je rýže.

Poznámka

Mrkev můžeme nahradit kedlubnou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept