Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 16862

Ingredience

0,3 l Hovězí vývar základní
10 g Mouka pšeničná hladká T 650
20 g Máslo čerstvé
10 g Pažitka
200 g Rajčata
0,5 kávová lžička Sůl
200 g Telecí kýta
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 270 kcal
Kilojoule 1 128kJ
3% Sacharidy 9 g
15% Tuky 11 g
34% Sodík 673 mg
58% Bílkoviny 33 g

Telecí řízky s vejci postup přípravy receptu:

1

Omyté maso nakrájené na řízky naklepeme a okraje nařízneme. Plátky osolíme, po jedné straně poprášíme moukou a po obou stranách zprudka opečeme na pánvi potřené máslem. Podlijeme trochou vývaru a dusíme doměkka.

2

V pánvi nad párou umícháme vejce se solí, položíme na řízky a povrch posypeme nasekanou pažitkou. Podlijeme šťávou z řízků a při podávání obložíme plátky omytých rajčat.

3

Podáváme s vařenými bramborami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept