Telecí řízky s vejci - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Telecí řízky s vejci
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 16862 |
Ingredience
0,3 l | Hovězí vývar základní |
20 g | Máslo čerstvé |
10 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
10 g | Pažitka |
200 g | Rajčata |
0,5 kávová lžička | Sůl |
200 g | Telecí kýta |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 326,2mg |
Draslík | 776,6mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,1mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hovězí vývar základní, Pažitka, Rajčata, Sůl, Telecí kýta, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Telecí řízky s vejci postup přípravy receptu:
1 | Omyté maso nakrájené na řízky naklepeme a okraje nařízneme. Plátky osolíme, po jedné straně poprášíme moukou a po obou stranách zprudka opečeme na pánvi potřené máslem. Podlijeme trochou vývaru a dusíme doměkka. |
2 | V pánvi nad párou umícháme vejce se solí, položíme na řízky a povrch posypeme nasekanou pažitkou. Podlijeme šťávou z řízků a při podávání obložíme plátky omytých rajčat. |
3 | Podáváme s vařenými bramborami. |