Sváteční kuře - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sváteční kuře
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 16863 |
Ingredience
200 g | Brambory vařené |
0,5 ks | Bujón slepičí |
2 kávová lžička | Křen |
400 g | Kuřecí prsa |
10 g | Mouka pšeničná hrubá |
200 ml | Smetana 6% (do kávy) |
0,5 kávová lžička | Sůl |
0,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 158,3mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 60,0mg |
Vitamín B6 | 1,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,9mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené, Bujón slepičí, Křen, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa, Mouka pšeničná hrubá, Smetana 6% (do kávy) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sváteční kuře postup přípravy receptu:
1 | Omytá kuřecí prsa osolíme, stočíme do rolády a stáhneme nití. Maso nasucho opečeme, potom zalijeme trochou vody a dusíme doměkka. Měkké maso vyjmeme a nit odstraníme. |
2 | Do vývaru z kuřecích prsou přidáme kousek bujónu, smetanu s moukou, krátce povaříme a nakonec vmícháme nastrouhaný křen. Dále už nevaříme. |
3 | Kuřecí prsa obložíme vařenými bramborami a vše polijeme horkou omáčkou. |