Filé s křenovou majonézou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Filé s křenovou majonézou
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | pepa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 16868 |
Ingredience
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
300 g | Filé z aljašské tresky |
1 kávová lžička | Hořčice |
200 ml | Jogurt bílý |
10 g | Křen |
1 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 444,5mg |
Draslík | 244,0mg |
Vláknina | 986,5mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,5mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Jogurt bílý, Křen, Olej rostlinný, Paprika mletá sladká, Sůl, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Filé z aljašské tresky, Hořčice, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Filé s křenovou majonézou postup přípravy receptu:
1 | Omyté porce filé osolíme, opepříme a poprášíme mletou paprikou. Zprudka je opékáme na troše oleje na teflonové pánvi po obou stranách. |
2 | Jogurt rozšleháme se žloutky a ochutíme citronovou šťávou, solí a hořčicí. Nakonec vmícháme nastrouhaný křen. |
3 | Ochucený jogurt nalijeme na porce studeného upečeného filé. |
4 | Podáváme s čerstvým chlebem. |