Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 1687

Ingredience

0,5 kávová lžička Chilli paprička
3 kávová lžička Citronová šťáva
1 kávová lžička Garam masala
2 polévková lžíce Jogurt bílý
1 kávová lžička Kari koření
1 kávová lžička Kmín drcený
4 ks Kuřecí stehna
1 kávová lžička Limetková šťáva
40 g Máslo čerstvé
1 kávová lžička Ocet jablečný
1 polévková lžíce Olej slunečnicový
1 kávová lžička Protlak rajčatový
2 kávová lžička Sůl
1 ks Zázvor celý
4 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 486 kcal
Kilojoule 2 034kJ
1% Sacharidy 5 g
46% Tuky 35 g
28% Sodík 552 mg
66% Bílkoviny 37 g

Kuře tandoori postup přípravy receptu:

1

Kuřecí stehna nejprve omyjeme, osušíme a ostrým nožem uděláme do masa zářezy. Vetřeme do nich lžičku soli, pokapeme citronovu šťávou a na půl hodiny necháme odležet.

2

Mezitím v misce promícháme nadrobno nakrájený česnek, najemno nastrouhaný zázvor, mletý koriandr, divoký kmín, kari a citronovou šťávu. Poté přidáme jogurt, rajský protlak, olej, ocet, čili papriku a zbytek soli a důkladně ještě jednou promícháme. Vzniklou směsí důkladně obalíme stehna a necháme přiklopené marinovat několik hodin v lednici.

3

Potom stehna z marinády vyjmeme a grilujeme pod rozpáleným grilem 20-30minut, dokud nejsou hotová, mezitím je obrátíme.

4

Garam masalu smícháme s limetovou šťávou a touto směsí maso polijeme, podáváme s kostičkou másla, dozdobené čerstvými bylinkami a plátky citronu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept