Kuře tandoori - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuře tandoori
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 1687 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 stroužek | Česnek |
0,5 kávová lžička | Chilli paprička |
3 kávová lžička | Citronová šťáva |
1 kávová lžička | Garam masala |
2 polévková lžíce | Jogurt bílý |
1 kávová lžička | Kari koření |
1 kávová lžička | Kmín drcený |
4 ks | Kuřecí stehna |
1 kávová lžička | Limetková šťáva |
40 g | Máslo čerstvé |
1 kávová lžička | Ocet jablečný |
1 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
1 kávová lžička | Protlak rajčatový |
2 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 178,4mg |
Draslík | 481,1mg |
Vláknina | 940,4mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,3mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli paprička, Citronová šťáva, Jogurt bílý, Kari koření, Kmín drcený, Kuřecí stehna, Limetková šťáva, Ocet jablečný, Olej slunečnicový, Sůl, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Garam masala, Máslo čerstvé, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuře tandoori postup přípravy receptu:
1 | Kuřecí stehna nejprve omyjeme, osušíme a ostrým nožem uděláme do masa zářezy. Vetřeme do nich lžičku soli, pokapeme citronovu šťávou a na půl hodiny necháme odležet. |
2 | Mezitím v misce promícháme nadrobno nakrájený česnek, najemno nastrouhaný zázvor, mletý koriandr, divoký kmín, kari a citronovou šťávu. Poté přidáme jogurt, rajský protlak, olej, ocet, čili papriku a zbytek soli a důkladně ještě jednou promícháme. Vzniklou směsí důkladně obalíme stehna a necháme přiklopené marinovat několik hodin v lednici. |
3 | Potom stehna z marinády vyjmeme a grilujeme pod rozpáleným grilem 20-30minut, dokud nejsou hotová, mezitím je obrátíme. |
4 | Garam masalu smícháme s limetovou šťávou a touto směsí maso polijeme, podáváme s kostičkou másla, dozdobené čerstvými bylinkami a plátky citronu. |