Zaječí bifteky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zaječí bifteky
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 16870 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
2 kávová lžička | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
300 g | Zaječí maso |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 377,7mg |
---|---|
Cholesterol | 124,6mg |
Draslík | 573,0mg |
Vláknina | 105,5mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,5mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Sůl, Zaječí maso mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zaječí bifteky postup přípravy receptu:
1 | Z očištěné zaječí kýty nebo hřbetu odřízneme bifteky, odblaníme je a pokapeme citronovou šťávou. Maso necháme 1 - 2 hodiny odležet. |
2 | Bifteky osolíme, opepříme a zprudka opečeme na másle po každé straně přibližně 4 minuty. |
3 | Podáváme s vařenými bramborami, které můžeme nasucho opéci a obložit kolečky pomeranče. |
Poznámka
Servírujeme teplé.