Kuřecí prsa se zelenými paprikami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí prsa se zelenými paprikami
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 16875 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
200 g | Brambory rané |
2 stroužek | Česnek |
200 g | Kuřecí prsa |
20 g | Máslo čerstvé |
200 g | Paprika zelená |
0,5 kávová lžička | Sůl |
400 ml | Voda pitná |
1 kávová lžička | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 65,0mg |
Draslík | 605,4mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 30,0mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 83,4mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Paprika zelená, Sůl, Voda pitná, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Brambory rané, Kuřecí prsa, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí prsa se zelenými paprikami postup přípravy receptu:
1 | Omyté maso nakrájíme na kousky, přidáme na poloviny nakrájené, omyté menší brambory a očištěné, na nudličky nakrájené papriky. Vše osolíme, okořeníme zázvorem a česnekem, utřeným se solí. |
2 | Směs zlehka promícháme, vložíme do zapékací mísy, zakapeme rozpuštěným máslem a mírně podlijeme vodou. Pečeme pod pokličkou ve středně vyhřáté troubě. |
3 | Podáváme se zeleninovým salátem. |
Poznámka
Servírujeme teplé.