Omeleta z tuňáka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Omeleta z tuňáka
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 16877 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
40 g | Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný |
10 g | Máslo čerstvé |
100 g | Mrkev kořen |
100 g | Pórek |
1 špetka | Sůl |
100 g | Tuňák v oleji |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 255,5mg |
Draslík | 291,2mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,0mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný, Sůl, Tuňák v oleji, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Pórek mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Omeleta z tuňáka postup přípravy receptu:
1 | Tuňáka vyjmeme z konzervy a nadrobno pokrájíme. Teflonovou pánev potřeme máslem, přidáme tuňáka, hrášek a očištěnou, nadrobno rozkrájenou zeleninu. |
2 | Vše zalijeme rozšlehanými vejci, mírně osolíme a po obou stranách opečeme. |
3 | Podáváme s krajíčkem celozrnného chleba nebo s čerstvou zeleninou. |
Poznámka
Servírujeme teplé.