Recept

Srnčí plátky na majoránce

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 16878
Kategorie: Maso

Ingredience

30 g Cibule
2 kávová lžička Hořčice
1 polévková lžíce Majoránka
1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
20 ml Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
300 g Srnčí kýta
0,5 kávová lžička Sůl
400 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 283 kcal
Kilojoule 1 182kJ
1% Sacharidy 4 g
11% Tuky 8 g
14% Sodík 284 mg
82% Bílkoviny 46 g

Srnčí plátky na majoránce postup přípravy receptu:

1

Z očištěné srnčí kýty nakrájíme 2 plátky, odblaníme je, naklepeme, osolíme a opepříme. Maso potřeme rozemnutou majoránkou a opečeme z obou stran na oleji. Mírně podlijeme vodou a dusíme do měkka.

2

Před koncem dušení zaprášíme moukou, znovu podlijeme a dodusíme.

3

Na talíři potřeme plátky masa hořčicí a posypeme oloupanou, na kroužky nakrájenou cibulí.

4

Podáváme s rýží a brusinkovým kompotem.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept