Makrela v jogurtu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Makrela v jogurtu
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 16879 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
100 g | Cibule sterilovaná |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
100 ml | Jogurt bílý |
200 g | Makrela obecná |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
100 ml | Rajčatová šťáva |
1 kávová lžička | Sardelová pasta |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 47,2mg |
Draslík | 261,2mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 225,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,1mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule sterilovaná, Citronová šťáva, Jogurt bílý, Olej rostlinný, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Makrela obecná, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Rajčatová šťáva, Sardelová pasta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Makrela v jogurtu postup přípravy receptu:
1 | Očištěnou a omytou makrelu poprášíme moukou, osolíme a zprudka opečeme na oleji. |
2 | K hotové rybě přidáme nakládané cibulky, rajčatovou šťávu, pepř a sardelovou pastu. Nakonec vše polijeme jogurtem rozšlehaným s trochou citronové šťávy. |
3 | Podáváme s čerstvým chlebem. |
Poznámka
Servírujeme teplé.