Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 16881

Ingredience

100 g Cibule
2 polévková lžíce Citronová šťáva
5 ks Jalovec
10 g Mouka pšeničná hladká T 650
100 g Mrkev kořen
100 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Slivovice
200 g Srnčí kýta
1 kávová lžička Sůl
0,5 l Vývar z hovězích kostí

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 439 kcal
Kilojoule 1 835kJ
6% Sacharidy 23 g
113% Tuky 85 g
33% Sodík 659 mg
43% Bílkoviny 24 g

Srnčí kýta na jalovci postup přípravy receptu:

1

Omytou srnčí kýtu nakrájíme přes vlákno, maso osolíme a zprudka opečeme z obou stran na části másla.

2

Na zbylém másle osmažíme oloupanou, nadrobno pokrájenou mrkev, cibuli, přidáme jalovec, na zeleninu vložíme opečené maso a podlijeme vývarem (nebo vodou). Dusíme do měkka.

3

Měkké maso vyjmeme, šťávu zaprášíme moukou a přilijeme slivovici, předem zapálenou v kastrůlku. Povaříme, podle potřeby zředíme vývarem, přecedíme, nakonec přidáme citronovou šťávu a kousek másla.

4

Omáčku nalijeme na kýtu a podáváme s knedlíky.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept