Srnčí kýta na jalovci - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Srnčí kýta na jalovci
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 16881 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
100 g | Cibule |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
5 ks | Jalovec |
100 g | Máslo čerstvé |
10 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
100 g | Mrkev kořen |
2 polévková lžíce | Slivovice |
200 g | Srnčí kýta |
1 kávová lžička | Sůl |
0,5 l | Vývar z hovězích kostí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 36,3mg |
Draslík | 540,6mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,4mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 30,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citronová šťáva, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jalovec, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Mrkev kořen, Slivovice, Srnčí kýta, Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Srnčí kýta na jalovci postup přípravy receptu:
1 | Omytou srnčí kýtu nakrájíme přes vlákno, maso osolíme a zprudka opečeme z obou stran na části másla. |
2 | Na zbylém másle osmažíme oloupanou, nadrobno pokrájenou mrkev, cibuli, přidáme jalovec, na zeleninu vložíme opečené maso a podlijeme vývarem (nebo vodou). Dusíme do měkka. |
3 | Měkké maso vyjmeme, šťávu zaprášíme moukou a přilijeme slivovici, předem zapálenou v kastrůlku. Povaříme, podle potřeby zředíme vývarem, přecedíme, nakonec přidáme citronovou šťávu a kousek másla. |
4 | Omáčku nalijeme na kýtu a podáváme s knedlíky. |
Poznámka
Servírujeme teplé.